Politik Samhälle Arbetsmarknad Entreprenör

RSS feed
 • Blockbytare

  Postad den 23 April, 2010L-O PetterssonPolitik, Socialdemokrat

  Idag presenterar SvD en undersökning som visar att nästan var femte borgerlig väljare och i stort sett lika många rödgröna kan tänka sig att byta block.

  10 procent av borgerliga sympatisörer kan tänka sig att byta till Socialdemokraterna och 9 procent till Miljöpartiet. Av de rödgröna kan 9 procent tänka sig att rösta på Moderaterna och 6 procent Folkpartiet.

  En miljon väljare kan tänka sig att byta block. Målet med Socialdemokraternas valrörelse är en miljon samtal med väljare i Sveriges största samtalskampanj. Om valarbetarna bara lyckas träffa rätt personer kan det bli den mest framgångsrika kampanjen någonsin. Men risken är att man som vanligt mest träffar redan frälsta.

  1 Kommentar »

 • “Tack för analysen”

  Postad den 3 March, 2010L-O PetterssonPolitik, Socialdemokrat

  sa Aktuellts presentatör ikväll till Margit Silberstein. Inslaget handlade om socialdemokrater som inte lever som de lär, de drar av utgifter för hushållsnära tjänster. Det skulle stå dessa socialdemokratiska politiker dyrt att handla mot sitt samvete och vi får se en reporter som jagar socialdemokrater i riksdagen. Som extra krydda får vi åter se Laila Freivalds smälla igen dörren sedan hon jagats av journalister för att hon röstat för ombildningen av sin bostad till bostadsrätt.

  Nu väntar vi på alla inslag om borgerliga politiker som tar ut ATP trots att de varit mot det, alla företagare som tar emot bidrag för att ta emot praktikanter som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, alla moderater låter bli att skicka tillbaka barnbidraget trots att de varit emot det eller alla som tar emot bostadsbidrag men som menar att det inte ska finnas. Och inte minst vill vi se alla betala den fulla kostnaden för förskola av alla som är emot maxtaxan på dagis.

  Analys? Billig propaganda och förföljelse av socialdemokrater, var vad det handlade om.

  Kommentera »