Politik Samhälle Arbetsmarknad Entreprenör

RSS feed
 • Partiledardebatten

  Postad den 31 January, 2010L-O PetterssonPolitik

  Kvällens partiledardebatt avslöjade det inhumana i regeringens sjukförsäkring. I stället för ordentlig rehabilitering fastnar sjuka människor i Arbetsförmedlingens förvaring.

  - Det här är Sveriges svar på Lucky Luke, sa Peter Eriksson, regeringen skjuter snabbare än de tänker och genomför ett hafsverk.

  Kommentera »

 • Moderaterna och ekonomin

  Postad den 28 January, 2010L-O PetterssonPolitik

  Igår proklamerade Anders Borg att krisen är över. Det går bättre för Sverige, hävdade han, och vändningen har gått förvånansvärt fort.

  Idag kom det en personlig inbjudan via mail till Moderaternas seminarium om läget i svensk ekonomi. Anders Borg ska presentera den aktuella konjunkturprognosen. Bankekonomer från SEB och Nordea ska kommentera och därefter finns det utrymme för frågor och diskussion. I inbjudan heter det att detta är “återuppstarten av Moderaternas seminarier om ekonomisk politik”. De etablerades av ekonomerna på Moderaternas kansli före valet 2006 och nu kommer ett flertal seminarier att genomföras under våren och sommaren 2010.

  Det kan onekligen bli viktiga inslag i Moderaternas försök att etablera sin syn på den ekonomiska utvecklingen och hur den ekonomiska politiken ska bedrivas. Det blir allt tydligare att alliansregeringen helst vill glömma det som varit, säga att allt är bra nu och att om vi (läs: Anders Borg) får fortsätta blir allt bra i framtiden också.

  Kommentera »